Un dia menys (30/07/2014): Cremant etapes

Mas i Rajoy s’han trobat a la Moncloa i, com era d’esperar, no hi ha hagut grans novetats. Ha quedat clar que la tercera via no existeix ni se l’espera i que mentre Catalunya proposa, Madrid només nega. Rajoy, per enèsim cop,  s’ha aferrat a que “la consulta és il·legal i no es farà” per expressar la seva nul·la voluntat política.  “Els catalans ens hem passat la vida proposant terceres vies i estem on estem”, ha reblat Mas.

El president de la Generalitat, tot i mantenir oberta la porta al diàleg, s’ha mantingut ferm en la determinació a convocar la consulta del 9-N, però sent conscient que el govern espanyol, excepte sorpresa majúscula, portarà la llei de consultes al Tribunal Constitucional.  Un fet que, si s’acaba produint, provocarà que s’entri “en una altra fase, que podria ser l’última del procés”.

Arribem al moment decisiu, en una tardor intensa i absolutament determinant per al futur de Catalunya.  Un futur que ha de passar indefectiblement per les urnes. Votar mai no ha de fer por ni pot ser “il·legal”.

Deixa un comentari