Un dia menys (29/07/2014): El llibre blanc, enllestit

Catalunya ja disposa del seu llibre blanc de la independència, que es presentarà al setembre i que reunirà els 18 informes que ha elaborat el Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN). L’organisme ha enllestit la feina aquesta setmana entregant els vuit darrers treballs, on s’ha analitzat, per exemple, la viabilitat fiscal i financera de la Catalunya independent, la seguretat interna i internacional de Catalunya, les relacions comercials amb Espanya, el poder judicial  o la seguretat social catalana.

Han estat mesos d’intensa activitat que s’han traduït  en un total de 1360 pàgines. Un munt de documentació que, especialment des del punt de vista econòmic, ha corroborat fil per randa els informes que des de fa anys ve realitzant el servei d’estudis del Cercle Català de Negocis, avalant la viabilitat d’una Catalunya independent.

Enfront de l’amenaça o la por, Catalunya ha guanyat la batalla de les idees, fent un gran esforç explicar el procés als ciutadans,  contemplant pros i contres i aportant elements d’anàlisi.  Com apuntava el president del CATN, Carles Viver i Pi-Sunyer, aquest és un procés “perfectament possible i tècnicament viable”.  Enllestim, doncs, la feina!

Deixa un comentari