Un dia menys (28/07/2014): Barrejar naps amb cols

“L’independentisme, la crisi, la pobresa, l’atur i la violència de gènere” són paraules que, segons Pedro Sánchez, nou secretari general del PSOE, “indignen” i cal “desterrar”. El relleu de Rubalcaba s’ha estrenat amb una relliscada monumental que deixa en evidència el missatge teòricament regenerador que alguns esperaven del canvi de lideratge al socialisme espanyol. Envers Catalunya, als partits espanyols hi ha sintonia.

És indecent equiparar una opció política absolutament legítima com és l’independentisme, que a més està mostrant un tarannà absolutament pacífic i democràtic, amb una xacra com la violència masclista. Una comparació barroera que demostra pobresa d’arguments i, alhora, una preocupant manca de cultura democràtica.

Les idees i els projectes polítics es poden rebatre, però sempre amb arguments i amb un debat raonat. No amb desqualificacions i comparacions desafortunades, que desautoritzen absolutament a qui les fa i empobreixen el debat. Pedro Sánchez, a la primera, ja ha quedat retratat.

 

Deixa un comentari