Un dia menys (25/07/2014): Creix l’atenció internacional

La BBC ha publicat aquesta setmana un reportatge sobre la influencia d’Escòcia en els moviments europeus, i del primer que parla és del procés català. En la informació s’explica l’augment de l’independentisme en els darrers anys i la posició enrocada de Mariano Rajoy.  La imminent trobada entre el president espanyol i Artur Mas està fent créixer encara més l’atenció dels mitjans internacionals, que ja estan començant a aterrar a Barcelona. Una presència que augmentarà encara més a la tardor.

El ministre Margallo i tota la maquinària de l’Estat no se n’han sortit a l’hora d’impedir la internacionalització del procés català. Catalunya és a l’agenda, i en un lloc preeminent.  Fa pocs dies, per exemple, Bloomberg també en parlava, assenyalant el deute espanyol com una raó de pes per forçar el 9-N. Un tema, el del repartiment del deute, que també ha tractat un informe de la consultora nord-americana IHS.

Des de mitjans internacionals s’està començant a pressionar Rajoy, que necessita desactivar aquesta imatge d’intransigent de portes enfora. La reunió amb Mas serà un gest que intentarà rendibilitzar en aquest sentit, però no cal esperar-ne gaire res. Serà després de l’estiu quan arribaran uns mesos absolutament decisius on no podem permetre’ns cap relliscada.

Deixa un comentari